menu close menu

DESPRE STIL

Pe scurt despre Karate Shotokan
Shotokan este un stil de Karate introdus de maestrul Gichin Funakoshi (1868-1957). Foarte raspandit în lume, Shotokan se traduce prin “scoala lui Shoto”, dupa porecla (Shoto) sub care era cunoscut maestrul Funakoshi, dar exista si alte interpretari cum ar fi “Scoala bradului si a valului”, aici prin bradul mereu verde simbolizand vesnica tinerete a conceptiilor si neîncetata lor înnoire iar prin val, munca necurmata care trebuie depusa pentru a putea însusi aceste principii, munca asemenea valurilor care lovesc neîncetat tarmul. Acest stil pune accentul pe pozitiile adanci si lungi, pe tehnicile eficace în lupta de la distanta si pe dezvoltarea vitezei.

Gchin Funakoshi (1868-1957)
Stilul Shotokan este popular în Japonia, mai ales în regiunea capitalei. Numeroase universitati au în programul lor de studiu acest stil (Waseda, Takushoku, Keio etc). Acest stil este primul care a fost predat în Japonia în anul 1922 si primul care s-a raspandit prin intermediul instructorilor japonezi în Europa si America, apoi în toata lumea, fiind si astazi cel mai cunoscut stil de karate.

Cei mai cunoscuti instructori ai Shotokan-ului sunt: Masatoshi Nakayama, Hidetaka Nishiyama, Taiji Kase, Hirokazu Kanazawa, Keinosuke Enoeda, Teruyuki Okazaki, Hiroshi Soji, Norihiko Iida, Hideo Ochi, Masaru Miura, Miazaki Satoshi si Masahiko Tanaka.Shotokan_Masters_Wallpaper_01_1024x7681

Shotokan_Masters_Wallpaper_02_1280x1024